Pokersorter inom turneringar

 

Olika spelstilar
Pokervärlden är stor. Det finns hur många spelstilar som helst och en mängd turneringar att delta i, både på nätet och i verkligheten. Likaså finns det även många pokersorter. Här nedan förklaras reglerna för tre pokersorter.

De mest kända pokersorterna
De mest kända pokersorterna är Texas Hol dem, Omaha och Seven card stud. Omaha är en pokerstil som är väldigt lik Texas Hol dem. Det som skiljer Omaha från Texas Hol dem är att i Omaha får varje spelare fyra kort. Spelaren ska med dessa två kort, tillsammans med de tre övriga gemensamma korten skapa sig en så bra hand som möjligt. Seven Card Stud skiljer sig dock från Texas Hol dem på flera möjliga sätt. Till skillnad från Texas Hol dem innehåller Seven Card Stud fem tillfällen till att höja sin insats. Dessutom får varje spelare tre hemliga kort och fyra kort som ska visas för övriga spelare. Dessa fyra kort är inte allmänna som i Texas Holdem.

Texas Holdem
Texas Holdem är pokervärldens mest populära spel. Den här pokerstilen har blivit den kändaste och mest spelade inom pokervärlden på grund av det är enkla regler och för att spelet spelas under ett högt tempo. I Texas Holdem får varje spelare endast två kort. Totalt fem kort läggs sedan upp på bordet. Varje spelare skapar bästa handen genom kombinationen av två korten och de fem gemensamma korten. Texas Hol dem är som sagt ett enkelt spel med enkla regler och tar inte så lång tid att förstå dem. Men det krävs tålamod och mycket praktiskt övning för att komma upp i nivån och spela mer avancerat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *